Next Prev
 

Menu

Gezondheid en de Nougatmaker…

Tags: , , , , ,

Ik las vandaag een erg interessant artikel (LINK) over een discussie tussen Rob Baan (Koppert Cress) en Eugène Willemsen (PepsiCo) over, heel kort gezegd, de gezondheid van de hedendaagse voeding. Mocht u geïnteresseerd zijn, leest u dan a.u.b. het artikel. Waar het wat mij betreft over ging was over hoe de wereld in de breedste zin van het woord, maar zeker op politiek niveau, omgaat met hoe onze voeding in elkaar steekt, hoe wij dit (mogen) benaderen vanuit wetenschappelijk oogpunt én waar het uiteindelijk in de gehele wereld om draait…de flappen. Er is niets zo universeel in de wereld als de honger naar geld. Enfin…dat is wellicht voor een latere post…terug naar de leest.

Wat ik maak, valt in geen enkel dieet van een beetje serieuze diëtist. Door de vaak hoge toevoegingen van snelle suikers en (melk)vetten, maakt het mijn producten niet de “easy-peasy-fat-squeezy” waar wellicht een aantal mensen op zitten te wachten. Sterker nog, onder aan de streep zullen veel van mijn producten door verschillende instanties bestempeld worden als “ongezond”. En, als je het snel bekijkt, hebben zij nog gelijk ook…MITS (en bekijk even goed de “mits” in grote letters) je van mijn producten elke dag een lichtelijk overdosis neemt.
Wat mijn omzet betreft zou ik zeggen; ga je gang! Maar kwantiteit boven alles stellen gaat ten kosten van twee zeer belangrijke zaken!

1) De gezondheid
2) Het geniet-moment

En dat is waar ik mij gelukkig prijs tegenover grote jongens als PepsiCo en consorten. Terwijl Mars graag wilt dat je voor elke voetbalwedstrijd die je speelt een reep Snickers eet en Lay’s je graag elke avond met een zak chips op de bank ziet, wil ik juist níét dat mijn product massaal per persoon wordt genuttigd…uiteraard wil ik wel dat er een massaal aantal mensen kennis neemt van mijn snoeperijen. Juist het exclusieve karakter aan fijne Patisserie maakt het tot iets bijzonder, een cadeautje. Iets wat niet elke dag uit een willekeurig keukenkastje kan worden gediept. Het wordt een moment…een moment voor jezelf of een moment in goed gezelschap.

En dat maakt maakt natuurlijk nogal een verschil!…sterker nog; het gezondheidsaspect qua vetten en suiker kan je wegstrepen als je zorgt dat je daartussen lekker met het gezin en vrienden verse groente en fruit eet. Én wanneer je dan met lieve mensen om je heen een fijn kopje koffie of thee zit te drinken en met elkaar een mooi blokje nougat (van Dreams of Magnolia ;-)) nuttigt, het je een positieve vibe zal geven in het leven, welke een gezonde impuls zal geven richting hersenen en gestel. Het is een cliché; maar snoep verstandig…als je het doet, neem kwaliteit! Dit heet genieten, intens genieten!!!