Next Prev
 

Menu

Boos…

Tags: , , , , ,

U leest het goed…Hidde is weer eens boos. En niet een klein beetje, maar een klein beetje veel. Waarom zal ik u uitleggen.
Het gaat mij namelijk om het woord Banketbakkersroom.

Ik roep op tot Nationaal protest. Ik wil dat elke geschoolde, gediplomeerde banketbakker zijn witste buis aantrekt, zijn grootste garde te hand neemt en zijn ongenoegen op straat ten tonele gaat brengen. WIJ MOGEN DIT NIET LANGER PIKKEN!

Negerzoenen, Jodekoeken, Blanke Vla, zelfs Zigeunersaus…ik zou mij er niet druk om kunnen maken. Ik noem zeer demonstratief zelfs zo’n met chocolade gecoate marshmallow nog steeds Negerzoen. Ik zou er ,als ik neger zou zijn, zelfs wel een beetje trots op zijndat er zo’n traktatie voor jong en oud naar mijn raciale achtergrond is vernoemd.
Zo is helaas niet het geval met de banketbakkersroom. Waarom? Omdat ik verdomme trots ben op mijn vak…en niet een klein beetje, maar wederom een beetje veel! Ik wil dan ook graag voorkomen dat ons mooie vak besmet wordt met een vies laagje. Zo’n laagje van bijvoorbeeld Instant Banketbakkersroom;

“Men nemen 400 gram poeder en voeg hieraan 1000 gram koud water onder voortdurend roeren met een garde. Blijf mengen tot een homogene massa ontstaat en u kunt uw diepvries bladerdeeg op margarine-basis vullen tot een overheerlijke Ambachtelijke tompoes.”

Hou toch alstublieft op!!! Laten we procederen en het spelletje tot in de hoogste politieke rangorde oplopen tot er nog maar een ding wettelijke gezien mag: namelijk dat Banketbakkersroom alleen Banketbakkersoom mag heten als hij gemaakt wordt met verse ingredi├źnten, gegaard wordt met een eitje en wat bloem of zetmeel en vooruit: een mooi, zwart peultje van Madagascar. Mocht je deze regel als fabrikant of als “ambachts”man overtreden, zulen er lijfstraffen volgen. Deal?

P.S.: aangezien ik voor een bezuiniging ben in Nederland, maar dan wel binnen de vergadercultuur van onze ministers (en het liefst een halvering van hun salaris), skip graag hierbij de inbreng van de politiek. Laten we er een ongeschreven regel van maken binnen onze branche. Mocht u een beul zoeken voor eventuele lijfstraffen…u weet mij te vinden.