Boekenfan

Hidde krabbelde vanaf de start van zijn loopbaan al geregeld wat kladjes en vond je in zijn slaapkamer een doos met post-its, kopietjes en uitgescheurde pagina’s met recepten uit vakbladen. Zo is hij ook fervent boekenverzamelaar, praat hij graag experts en speurt hij ook de digitale snelweg af naar artikelen en onderzoeken.

Eigen uitgaven

Als vanzelfsprekend droomde ook hij van het zelf uitgeven van een boek. En als er iets Hidde typeert, dan is het wel om dromen werkelijk te maken. Het avontuur als auteur begon bij het in eigen beheer uitgeven van “Een gebakje voor opa”, een lief voorleesboekje over zijn zoon en de liefde voor gebakjes en zijn opa’s. In 2016 bracht hij “Patisserie.” uit. In dit boek verzamelde Hidde al zijn kennis betreffende de basis van het bakken en beschrijft in 21 hoofdstukken alles wat je als professionele -of thuisbakker moet weten. Het jaar 2017 was het moment om een boek te lanceren rond zijn populaire programma op 24Kitchen en kwam het gelijknamige boek “De Brabander Bakt” uit. Anno 2019 is het laatste boek van zijn hand gekomen. Het vervolg op Patisserie., namelijk “Chocolaterie.” waarin Hidde de theorie en praktijk over cacao en chocolade opnieuw heeft uitgediept.

In maart 2021 zal Glacerie verschijnen, het ijskoude vervolg in de serie met alles kennis en kunde over ijsbereiding.

Bestellen?

Wil je een van de boeken Hidde bestellen, koop ze dan via de reguliere boekhandelaren, via de webshop of stuur een mail via info@hiddedebrabander.nl